Bij 3D printing stellen we ons vaak voor dat het over een soort gesmolten draad gaat die zachtjes aan een product opbouwt, maar dat is de huis-, tuin- en keukenoplossing. Vandaag zit additive manufacturing zo in de lift, dat de technologieën elkaar razendsnel opvolgen, en 3D printing steeds sneller, beter, preciezer wordt. Printen kan in alle types materialen, zoals hout, titanium of keramiek. En in alle afwerkingen – tot haarfijne componenten voor elektronica.

We zagen meteen hoe we de technologie van additive manufacturing in de dagelijkse praktijk kunnen gebruiken,: bevestigingsbeugels op moeilijke plaatsen, tandwieltjes van machines die bij de de machinebouwer niet meer gemaakt worden, onderdelen voor printplaten, of een enkele bout, op maat van 1 uniek toestel.… je noemt het maar op. Iedereen die een productiebedrijf draaiende houdt, begrijpt dat één “spare part” het verschil maakt tussen winst of verlies.

Het was eens geen opleiding over niveaumeting vandaag, maar wel een nieuw stukje kennis, en een netwerk waarmee we onze klanten van dienst kunnen zijn.

Wil je meteen aan de slag met Additive Manufacturing? Contacteer Peter van PM3