Incopack verwerkt op jaarbasis 200 miljoen liter melk. Hiermee produceren ze zuivelspecialiteiten voor internationale voedingsbedrijven en grote retailers. Incopack werd opgericht in 1988 en is vandaag nog steeds een familiebedrijf.
In de melk en zuivelindustrie is exacte en veilige niveaumeting natuurlijk topprioriteit. Samen met onze collega Telforce die instaat voor de telemetrie en digitale verwerking van alle data, gingen wij aan de slag om niveaumeting en -detectie te installeren op 4 nieuwe tanks in de productiesite in Dilsen. De tanks, gevuld met chemische vloeistoffen (salpeterzuur, zwavelzuur, natriumhydroxide en Chargepak) moesten beschikken over een veilige en nauwkeurige niveaumeting.

Wij configureerden de Pilotrek contactloze radar van Nivelco. Het type WEM150-4 beschikt over een kunststofbehuizing versterkt met glasvezel, en DN50 met 2” hoorn werd gekozen en verder uitgebreid met  een extra beschermingskap WAP150 in PP om de antenne te beschermen voor opspattend vocht en agressieve dampen.
We voegden 1 klein plug-in display SAP 300 toe om alle radars te configureren.

De typische voordelen van onze Pilotrek zorgden ook hier voor een echte oplossing voor de klant: een non-contact niveaumeting met nauwkeurigheid van 1mm zorgt voor exacte niveaumeting. De plug-in display die bewaard wordt door de operator, zorgt ervoor dat parameters niet zomaar vrij instelbaar zijn.

De hoog- en laag-niveaus in de tanks worden gemeten door het trilvork NIVOSWITCH. We kozen twee toestellen op basis van het medium. Enerzijds de compacte RFM500-0, en anderzijds de gecoate trilvork RDM506-0. Deze toestellen zijn eveneens Vlarem II gekeurd en garanderen bijgevolg de veiligheid van de opslag.

Meer productinformatie vindt u via deze links
•    Productsheet Radar Pilotrek
•    Productsheet Trilvork Nivoswitch