Onze klant Uvelia verwerkt jaarlijks voor de omzetting van 370 000 ton huishoudelijk afval en zet die om in energie. Uit de stoom die ontstaat bij afvalverbranding wordt elektriciteit gegenereerd dankzij het verbrandingssysteem.
Uvelia beschikt over 2 productielijnen die elk 21 ton afval per uur kunnen verwerken. Zo wordt 180 ton stoom van 400° geproduceerd per uur, die omgezet kan worden naar 240 miljoen kWu per jaar.


Randomstandigheden in de afvalverwerking zijn steeds moeilijk: we moeten rekening houden met ernstige abrassiviteit en corrosie van de instrumenten. Enerzijds zijn er harde partikels die schuren tegen de gebruikte materialen. Anderzijds worden sommige materialen ook aangetast door chemische reacties tijdens de verbranding of opslag. De sensoren komen in contact met zwaveloxide, zware metalen, zuren, enz. Bovendien werken we ook onze zeer hoge temperaturen, waardoor een goede selectie van het juiste toestel belangrijk is.

Bij Uvelia kozen wij ervoor de gecoate RF nivo in te zetten.
Dit capacitieve toestel werd specifiek ontwikkeld voor dergelijke moeilijke applicaties, en werd uitgerust met sterke features net op basis van ervaring in de sector.

  1. Alle onderdelen van het toestel die in contact komen met het medium zijn volledig gecoat met PFA Teflon ® en specifiek ontworpen om resistent te zijn tegen corrosie door bijna alle chemicaliên.
  2. Deze Teflon coating is bestand tot temperaturen tot 240°C
  3. Bij UWT wordt een coating van 1;5 mm dikte gebruikt. Hierdoor wordt het toestel ook beschermd tegen abrassie. (dit in tegenstelling tot andere merken die met een “spray coating” werken)
  4. Daarnaast werd ook een deel van de procesconnectie in PTFE gemaakt om het volledige toestel corrosie-beveiligd te maken

Specifiek installeerden we na een grondige testperiode de standaard RF3100.A03LA3AZ1 met optionele coating RF8B en de RF3300.304. Andere RF nivo’s optie “Heavy duty” kunnen procestemperaturen tot 500°C verdragen en kunnen ingezet worden in alle types Atex, Zone 20/21.

Meer informatie over het toestel vindt u in de productfiche