Watertoevoer en afvalwaterverwerking wordt internationaal op verschillende manieren aangepakt. In België zitten kelders vaak onder het eigenlijke rioleringsnetwerk en moeten pompen ingezet worden om een goede afvoer van afvalwater te verzekeren. Onze klant Pumptech levert krachtige pompen voor de industrie en waterwereld.

Regenwater en afvalwater gaan niet meteen het rioleringsnet binnen. In de industrie wordt regenwater eerst opgeslaan en daarna gebruikt in diverse, meestal sanitaire, toepassingen, waarna het naar afvalwater reservoirs wordt afgevoerd. Eens deze afvalwaterbekkens volgelopen zijn, wordt dit grijs water, mede dankzij de pompen, in het riolesringnetwerk gebracht

Natuurlijk is goede niveaumeting essentieel, zowel bij het meten van het regenwater als van het afvalwater. Het niveau binnen de tanks wordt steeds goed in de gaten gehouden, zodat de pompen op het juiste moment de lozing kunnen sturen.
Pumptech gebruikt reeds 15 jaar de dompelsondes van STS om de niveaus in de tanks te monitoren.


Vroeger maakte het bedrijf gebruik van vlotterperen, maar dat bleek vooral in afvalwater vaak voor problemen te zorgen. Door aanklevend vuil schakelden de peren niet op tijd en zorgde dat voor heel wat overlast.
De dompelsondes, die aan de bodem van de tank hangen, zijn niet zo gevoelig voor aanklevende vervuiling.  Het membraan van de druksensor zit goed ingekapseld. Ook is de sensor zeer nauwkeurig, en kan dus op het juiste moment geschakeld worden. Dit bevordert de levensduur van de pompmotor.
Pumptech testte verschillende merken, en koos uiteindelijk om met de STS sensor verder te gaan. De sensoren blijken een zeer duurzame oplossing te zijn. Dat de sensoren ook over de tijd heen zo stabiel blijven, is voor Pumptech een belangrijk voordeel. 

 

Meer lezen over STS-toepassingen?