Deze vlottertransmitter werd volledig in PVDF gemaakt, en de aansluitdoos is in PP.  Bovendien is de transmitter geschikt voor temperaturen tot 80°C en procesdruk van 3 Bar. De kleine vlotter is aangepast aan de productdensiteit vanaf 0.78. De transmitter werd in gebruik genomen bij onze klant uit de chemische industrie, Inovyn.

 

Meer weten over het werkingsprincipe?

Vlottertransmitters worden vaak gebruikt in de machinebouw en chemie. Ze zijn geschikt voor gebruik in alle vloeistoffen, al zijn er betere alternatieven voor stroperige en kleverige vloeistoffen. De transmitters zijn 100%  maatwerk, en uiterst geschikt voor hoge procestemperatuur en -druk. Ze kunnen in verschillende materialen gemaakt worden, in roestvrij staal, of in PTFE zoals op de afbeelding.

In vlottertransmitters gebruiken we  een vlotter die drijft op de vloeistof, en een transmitter waarin reedcontactjes openen en sluiten. De elektronica zorgt voor een omzetting naar een juist niveau. De resolutie van deze niveaumetingen staat in direct verband met de reed-contactjes die op 5, 10 of 15mm van elkaar bevestigd zijn en zo de nauwkeurigheid en resolutie bepalen.