Iedereen in de procesindustrie weet dat het reinigen van zowel tanks als meetapparatuur voor procesdruk belangrijk is, en vaak ook een hele uitdaging is. Klay Instruments, onze Nederlandse fabrikant voor procesdruktransmitters, ontwikkelde op maat van één van hun klanten in de papierindustrie, een speciale kogelafsluiter.

In de papierindustrie zijn druktransmitters bij voorkeur uitgerust met een frontmembraan. Een frontmembraan loopt evenwijdig met de tank- of leidingwand, waardoor het product zich niet kan ophopen rond het membraan. Ook al is het frontmembraan een goede oplossing, voor de reiniging van de tank, of van het membraan is het nog steeds best de druktransmitter uit het proces of de leiding te halen.

Kogelafsluiter als oplossing

Klay ontwikkelde een speciale kogelafsluiter die je eenvoudig open en dicht kan draaien. Zo kan je de transmitter veilig uit het proces halen voor reiniging of herkalibratie, zonder het productieproces te moeten onderbreken.

Natuurlijk wordt deze oplossing intussen ook breder ingezet. Andere processen die dankbaar gebruik maken van de kogelafsluiter zijn processen waar de tank gereinigd wordt met agressieve reinigingsmiddelen of bij zeer hoge temperaturen. Membranen zijn hier vaak niet tegen bestand. Dankzij de kogelafsluiter kan je de sensor meteen uit je proces halen en je tank veilig en grondig reinigen zonder risico op schade of achterblijvende vuilresten.

Een andere toepassing is er ook voor tanks die nooit helemaal leeg mogen zijn. Hier kan de kogelafsluiter ervoor zorgen dan de druksensor veilig uit het proces kan gehaald worden voor onderhoud, terwijl de tank vol blijft.

Wij horen van onze klanten steeds opnieuw dat stilstand de grootste vijand is in de productieomgeving. Met deze kogelafsluiter hebben we voor onze klanten opnieuw een oplossing die ervoor zorgt dat productie continu, veilig én hygiënisch kan verlopen.

Bel of mail ons gerust voor meer informatie over deze kogelafsluiters, of voor offerte voor de procesdruktransmitters van Klay.