Via de samenwerking kunnen bestaande en nieuwe klanten van RETEC Instruments instappen in de elektronische ‘M-Rays’ meetoplossingen van Hammer-IMS ter vervanging van bestaande nucleaire of radioactieve meetsystemen. De nieuwe technologie is vooral interessant voor o.a. de plastic- en papierindustrie en een aantal bouwtoepassingen (bv. isolatie, gipsplaten) waar beide bedrijven sterk actief in zijn. 

Complementaire metingen – Gemeenschappelijke markten

Hammer-IMS is volop bezig met het opzetten van samenwerkingsverbanden met lokale verdelers in Europa en US. Voor België wordt RETEC Instruments de verdeler die zal opereren vanuit de regio Gent. Het bedrijf is al 25 jaar specialist in het meten van niveau, debiet en druk in elke mogelijke industrie. De innovatieve dikte- en gewichtsmetingen van HAMMER-IMS zijn een sterke en logische aanvulling op het gamma, vooral voor de productiebedrijven actief in plastic, papier, bouwmaterialen, enz.

Nucleaire & radioactieve meetsystemen vervangen

Noël Deferm, General Manager Hammer-IMS: “Onze contacten met de mensen van RETEC Instruments gaan al een hele tijd terug. We zijn onder de indruk van hun expertise en klantenbasis die sterk geworteld is in het productielandschap in België. Via de combinatie van onze innovatieve meetoplossingen en de aanwezigheid en expertise van RETEC Instruments verwachten we plastic, papier en andere productieplants sneller te kunnen uitrusten. Ten opzichte van bestaande nucleaire of radioactieve meetinstallaties zorgen onze ecologische meetoplossingen voor een gevoelig lagere total cost of ownership. Hammer-IMS installaties elimineren namelijk hoog oplopende recurrente kosten m.b.t. vergunningen, opleidingen en veiligheidsmaatregelen.

Verhogen productiekwaliteit & -kostenefficiëntie

David Vervaele, Managing Director RETEC Instruments: “De meetoplossingen van Hammer-IMS op basis van ‘M-Rays’ – electromagnetische millimeter golven – vullen ons eigen gamma van metingen in diverse industriële toepassingen heel goed aan. Hiervoor is heel wat potentieel bij productiebedrijven die willen afstappen van nucleaire of radioactieve meetsystemen die in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, of onder impuls van de overheid worden afgebouwd omwille van veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Op die manier kunnen we een bredere ondersteuning bieden aan onze klanten, om hun productieprocessen kwalitatiever en kostenefficiënter te laten verlopen. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met Hammer-IMS.”

Lees ook onze whitepaper over nucleaire dikte- en gewichtsmetingen.