Een paar jaar geleden ontmoetten wij Leen en François. Samen hadden ze UFM opgericht. Na jarenlange ervaring in de sector, besloten zij hun eigen weg te gaan in de business van debietmeting.

Debietmeting, en contactloze ultrasone debietmeting in het algemeen, zijn zeer belangrijk in de industrie. Door de jaren heen is dit een technologie die niet alleen steeds beter werd, maar ook steeds populairder werd in gebruik.

Bij Retec waren we ook al een tijd op zoek naar de juiste oplossing voor contactloze flow meting. We hadden vele toestellen getest, en bijna de moed opgegeven dat we op een dag een debietmeter zouden vinden die ook zou functioneren op kleine diameters, of op vloeistoffen anders dan water, of op vloeistoffen met wat bubbels in.... Bij Retec vinden we het belangrijk om sluitende bewijzen te hebben voor we een toestel aan onze klanten verkopen... Wij zijn de link tussen fabrikant en klant, en nemen die verantwoordelijkheid ter harte. Het was toen we haast de moed lieten zakken, dat deze twee moedige kerels kwamen vol enthousiasme en overtuiging ons kantoor kwamen binnen gestapt. Zij hadden "exact wat we zochten". (Omdat Leen en Francois toevallig Nederlanders zijn, namen we dit alvast met een korreltje zout ;-))

En toen mochten we testen.

De rest van het verhaal las u al vaker in deze blog. "Onze jongens" waren vanaf dag 1 laaiend enthousiast - een enthousiasme dat zich vertaalt in verkoopscijfers en tevreden klanten. Ondertussen zijn we vele applicaties verder. Niet anders dan mooie verhalen schreven we met de Katronic flowmeter.

Een keer of twee, drie per jaar gaan we samen met UFM aan tafel zitten. Zoals nu. Overleg over nieuwe functionaliteiten van de toestellen, nieuwe opportuniteiten in de markt, en verhalen over tevreden klanten en applicaties die eerst onmogelijk leken, maar toch gemeten raakten. Hun Nederlands enthousiasme leek van de goeie soort te zijn, en we drijven er intussen graag op mee.