Vandaag, u kon er niet naast kijken als u ons volgt op de sociale media, hadden wij een opleiding in het VKC - Het Vlaams Kunststof Centrum-  deel van Flanders Plastic Vision. We werden er ontvangen en begeleid door afdelingsmanager Wim Grymonprez. We hadden vooraf afgesproken dat dit een hands-on opleiding zou worden, die direct zou inspelen op onze vragen, en waarbij wij inzicht zouden krijgen in het productieproces van kunststoffen. Ons doel was goed te begrijpen waar en hoe onze Terwin smeltdruktransmitters in de praktijk gebruikt worden.

Wij leerden vandaag niet alleen verschillende extruders kennen, of alle verschillende onderzoeken waaraan elke mogelijke kunststof onderworpen kan worden in het VKC, .... wij leerden aan de hand van dagdagelijkse voorbeelden en verhalen de wereld van de kunstsof op een andere manier bekijken. De wondere wereld van de matrijzen, de geheimen van de operatoren om tot de best mogelijke extrusie te komen, daar hadden wij tot vandaag geen weet van.... Het bracht ons veel respect bij voor kunststof in het algemeen, en daar bovenop, met stip, een grote bewondering voor iedereen die in zo'n productieomgeving werkt.

Hoewel we wisten dat VKC the place to be is als het gaat om kunststofnijverheid of advies voor de sector, en ook al zijn we bij Retec van nature nieuws/leergierig,..... dat we zo enthousiast naar huis zouden komen, dat hadden we ons niet kunnen inbeelden. De zeer aanstekelijke passie die we mochten voelen bij de 100% enthousiaste Wim Grymonprez laat geen ruimte voor twijfel. Dit moet het mooiste vak en mooiste product ter wereld zijn!