2019 had een topjaar moeten zijn voor Retec. En dat is het ook geworden, dankzij ons team, dankzij vooral de drive van Katrien. Alleen heeft Katrien moeten loslaten, compleet tegen haar ondernemersdrive in. Van januari tot april heeft ze nog onvermoeibaar gewerkt om ons nieuwe gebouw op en top in orde te krijgen. Het is haar gelukt. We hebben vandaag een heldere, kunstzinnige en vooral warme, uitnodigende thuis. 

Alleen is Katrien er niet meer om jullie te verwelkomen of om ons te verwarmen met haar bijzonder welgemeende ‘En hoe is ’t met jóu?’. Net na de verhuis kreeg ze te horen dat ze ziek was. Zeven maanden later moeten we het helemaal zonder haar doen. We hebben geluk gehad.

Dat klinkt raar, maar het is zo. We hebben het geweldige geluk gehad dat Katrien onze compagnon de route was. Ze is erin geslaagd om in de droge business van meetinstrumenten een frisse wind te brengen, een enthousiasme en een positieve spirit waar niemand tegen bestand was. Retec is ‘made to measure’; meten is onze expertise. Maar de impact van Katrien meten, neen, dat kunnen we niet.

We merken het bij onze klanten en partners. De reacties blijven binnenkomen. Verhalen van mensen die haar jaren geleden ontmoetten en zich nog altijd haar hartstocht en visie herinneren. Klanten die haar zelfs nooit hebben gezien maar in haar mails of telefoontjes de warme betrokkenheid voelden en haar nu echt missen.

We merken het vooral bij onszelf. Hoe heel onverhoeds en heftig herinneringen boven komen, hoe haar wijsheid en haar zorg in huis blijven hangen. Hoe ze ons in al het hartzeer toch nog kan blijven verwarmen met haar lach, haar spirit, haar ‘komaan!’.

Katrien meten? Onmogelijk. Katrien vergeten? No way.

Het team van Retec