Sibelco vindt efficiënte interfacemeting met UWT Nivobob

Onze klant Sibelco wint en veredelt diverse soorten zand en mineralen. Het gaat vooral om hoogwaardige kwartszanden voor de industrie. De wereldwijde groep wordt geleid vanuit Antwerpen, waar Sibelco tevens beschikt over een overslaginstallatie. Vanuit de haven vertrekken schepen die het kwartszand over de hele wereld vervoeren. De ontwikkeling van Sibelco blijft nauw verbonden met de Vlaamse groeves en hun kwartszand van topkwaliteit. In Vlaanderen komt kwartszand in twee streken voor: Maasmechelen en de streek van Dessel-Mol-Lommel. In de Dessel-Mol-Lommel regio is de winning van kwartszand dus erg belangrijk. Voor de bekkens waarin het pas opgebaggerde zand opgeslagen wordt, was Sibelco al geruime tijd op zoek naar een efficiënte interfacemeting. Het kwartszand is immers nog niet droog en ligt gezonken onder het water.

We zochten lang naar een goede interfacemeting. Dankzij dit peillood hebben we een betrouwbare oplossing gevonden.

De oplossing

Het peilloodsysteem 'Nivobob 3100' is speciaal uitgerust voor een dergelijke interfacemeting. Het peillood gaat door het water en ontvangt pas een signaal bij de aanraking met de vaste ondergrond het kwartszand. Door het peilloodsysteem Nivobob boven het bekken op een buis van ongeveer een meter hoog te plaatsen, kan de turbulentie in het bekken het oprollen van de meetband niet hinderen , en kan het peillood zonder enige problemen het juiste signaal geven. Dankzij de Profibus verbinding kunnen alle parameters makkelijk opgevraagd worden in de PLC.

Het peillood kan meer dan eerst lijkt

UWT heeft met het peilloodsysteem een perfecte oplossing voor de interfacemeting. UWT is al 35 jaar marktleider wanneer het gaat over elektromechanische niveaumeting en niveaudetectie op vaste stoffen. Een peilloodsysteem dat op het eerste gezicht een "oud" meetprincipe lijkt, is dankzij de vele opties en innovatieve elektronica een top-toestel voor deze applicatie. Wij zetten de Nivobob ook vaak in voor silo's met houtstof, veevoeder, bloem, enzovoort.