Spiromatic

De historiek van de samenwerking tussen Spiromatic en Retec Instruments gaat meer dan 12 jaar terug. Lang voor de periode dat Spiromatic de eerste atex conforme installaties wou bouwen.

Het eerste contact en de klantgerichte aanpak van Retec verschilde grondig van de toenmalige leverancier. We hadden snel door dat deze aanpak een meerwaarde zou betekenen voor onze installaties.

In samenspraak met de fabrikant

Samen met onze klant brachten we een technisch bezoek aan fabrikant UWT, waarbij de nieuwe normen voor de hoogmelder opgesomd werden. Een prototype dat perfect beantwoordde aan alle toenmalige technische eisen werd meteen gemaakt. "Dit was het product dat we zochten. Zo konden we jaren verder zonder kwaliteits- of leveringsperikelen. Tot de markt ons recent verplichtte alle componenten, zowel aankoop- als productie, kritisch te gaan doorlichten. Niet alleen de prijs maar ook de gewijzigde technische noden werden onder de loep genomen. Met de UWT-toestellen RN 3001 en 3004 met specifieke kogellagers en dichtingen hebben we opnieuw de oplossing gevonden. In een moeilijk kader, met het visier gericht op de toekomst, kiezen wij opnieuw voor een lange termijn samenwerking met Retec."